NAUTICAT  SEILBÅTER OG MOTORSEILERE

Verftet produserer i dag ti forskjellige Nauticat-modeller. De tradisjonelle motorseilerne heter Nauticat 331, Nauticat 38 og Nauticat 441. Kjennetegnene for disse modellene er komfort, romslighet og pålitelighet, både med motor og under seil.

Nauticat 321, 351, 37, 385, 42, 515 og 525 er havseilere med styrhus. Disse modellene ble designet med tanke på yteevne under seil, kombinert med tradisjonelle Nauticat-verdier som komfort og sikkerhet.

Uansett størrelse, har Nauticat-båtene mange felles kvaliteter: Alle tilbyr den nødvendige sikt og utstyr for å kunne styre båten ute på dekk eller inne i styrhuset. Den kombinerte dekksalong og styrhus beskytter mannskapet mot naturelementene, det være seg sterk sol, kald vind eller piskende regn. Inne i båten kan du nyte varmen og komforten uten å miste oversikten over holmer og skjær.

Nauticat er en fullblods havseiler. Konstruksjonen, utstyret og materialvalg er gjort med tanke på trygg og behagelig ferdsel på alle hav, både i nærheten av kysten og på langtur. Hele båten er laget i solid enkellaminat glassfiber. Verken skrog eller dekk har sandwitch-konstruksjon. Dette medfører at båten blir noe tyngre, men mye sterkere. Når vi bygger teakdekk, bruker vi heltre som er både limt og skrudd fast. Glassfiber på dekk er så tykk at skruene ikke går igjennom, derfor kan det verken bli lekkasje eller frostskader med påfølgende delaminering. Vannet trenger seg ikke inn i solid glassfiber verken på dekk eller ved skroggjennomføringer. Nauticat har skrogkonstruksjon for helårsbruk. Isolasjonen baseres på et luftrom mellom innredning og skrog. Dette luftrommet fjerner fuktigheten som alltid dannes på innsiden av glassfiber om vinteren. Når båten er tørr er det ikke vanskelig å holde varmen, enten med varm luft eller med vannboren sentralvarme. I tillegg kan vi utnytte varmen fra motoren. Båtene leveres ofte med doble vinduer. Dette hindrer dugg og er meget behagelig når båten brukes under vinterlige forhold eller på sydlige breddegrader.

 

Nauticat 321 - kompakt og solid havseiler for 4 til 6 personer. Som alle Nauticatter er også 321 bygget med tanke på sikker og behagelig ferdsel på alle hav. Hver båt er bygget individuelt og tilpasset etter kundens ønsker. Den kan bygges med tre alternative blykjøl og to rigg. Her i Norge er dyp kjøl det mest vanlige valget. Da vil det ofte være aktuelt med en noe lenger mast og tilsvarende større og mer effektive seil. Denne utgaven kalles Nauticat 321 Sport.

Nauticat 331 - motorseiler med imponerende romfølelse. Vår minste motorseiler lages i to basisutgaver. Den ene er innredet med stor salong i styrehuset med sitteplass til 7 personer rundt bordet, stort bad med separat dusjrom og romslig byssa. Den andre utgaven har to salonger, én i styrehuset og én nede vis à vis byssa. Etter valget av basisutgave har vi fortsatt et stort utvalg alternativer når det gjelder for eksempel antall køyer og bad, plassering av styreposisjon inne, utforming av salongene og lugarene. Nauticat har bygget 1300 båter av denne Grand Old Lady siden 1966. Alle er forskjellige. Vi er sikre på at vi har en løsning som passer til dine behov og ønsker.

Nauticat 351 - havseiler med stor rederlugar akter. Det er nesten ikke grenser for hvor mye komfort snekkerteamet kan få plass til i disse 35 fot. Stor akterlugar med dobbelkøye på midten eller langs skrogsiden, bad med separat dusj og salong i styrehuset.

Nauticat 37 - rask og romslig Pilot House Sailing Yacht. Den første i serien av båter med brattere baug, lengre vannlinje og mer fart under seil. Modellen ble lansert i år 2002 og har blitt meget populær. Dette skyldes kombinasjonen av høy bokomfort og gode seilegenskaper. Båten seiler raskere enn mange andre båter i samme størrelse tross at den veier 9 ton. Dette på grunn av solid Nauticat-konstruksjon. Lys-tallet er 1.20.

Nauticat 38 - motorseiler som Grand Old Lady, men med plass for flere ombord. Det vertikale akterspeilet sammen med opphevet akterdekk gir ekstra god plass for en rederlugar med innredning etter eget ønske. Plassen foran styrehuset kan deles mellom soveplasser, dinette, bad og byssa innen de rammene skroget og de viktigste skoddene setter. To doble lugarer og dinette som kan gjøres om til en dobbelkøye er en populær løsning.

Nauticat 385 - havseiler med dyp cockpit. Søstermodellen til Nauticat 37, med større cockpit og uten opphevet akterdekk. Nauticat 385 tilbyr fin romfølelse ute i cockpit og båten kan innredes med to eller tre lugarer. Det er mulig å velge mellom gjestelugar og dinette midtskips eller et romslig bad med separat dusjrom. Undervannskroget er identisk med søstermodellen og med samme seilføring vil derfor også seilegenskapene være tilnærmet identiske.

Nauticat 42 - den idéelle langturbåt. Skrogformen og størrelsen på Nauticat 42 gjør at den skjærer sjøen på en myk og behagelig måte. Samtidlig er båten passe stor for at den trives på alle hav og passe liten for at den kan seiles alene eller av et mannskap på to. I motorrommet finnes det tilstrekkelig med plass for en generator, utstyr for air-condition og for eksempel et dykkekompressor. Innredningsalternativene varierer fra luksus-tilværelse for to par til egne køyeplasser for 9 personer. Plassering av vaskemaskin, fryser og oppvaskmaskin vil heller ikke være vanskelig.

Nauticat 321 - En kompakt og solid havseiler av meget god kvalitet
Nauticat 331-Bestselgeren Nauticat 331
Nauticat-351 under seil
Nauticat 37 Nauticat 37
Nauticat 38 Nauticat 38